Miasto:
brak Wiek:
41 Płeć:
Kobieta GG:
Tlen:

Skype:
Kuchnia Francuska
Uważana jest często za jedną z najlepszych na świecie, wywarła przez wieki duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza zachodniej Europy. Najczęściej kojarzona jest (choć nie zawsze słusznie) z żabimi udkami, ślimakami, bagietką, serami i winem. W rzeczywistości kuchnia francuska nie jest jednolita. Oprócz dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, można wyróżnić także tzw. haute cuisine (wysoką kuchnię) - drogie, tradycyjne dania, przygotowywane przez znanych często kucharzy oraz nouvelle cuisine (nową kuchnię), która narodziła się w opozycji wobec tej pierwszej. Nouvelle cuisine opiera się na lekkich, zdrowych i krótko przyrządzanych daniach.
Ostatnie moje logowanie:
2012-03-15
2012-03-15
Jestem zarejestrowany od:
2012-03-07
2012-03-07
Wszystkich odsłon moich przepisów/porad: 3003
Logowanie
