13
Smażony pstrąg z cukinią

Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Boże narodzenie, Wegetariańskie, SmacznegoTV
Kuchnia pozostałe
Inne
Boże narodzenie, Wegetariańskie, SmacznegoTV
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Filet z pstrąga 8 sztuk
Cukinia 1 sztuka
Czosnek 4 ząbki
Papryka pepperoni 1 sztuka
Pomidor koktajlowy 200 gram
Oliwa truflowa 50 ml
Bazylia 1 garść
Mąka 150 gram
Olej
Sól
Pieprz
Cukinia 1 sztuka
Czosnek 4 ząbki
Papryka pepperoni 1 sztuka
Pomidor koktajlowy 200 gram
Oliwa truflowa 50 ml
Bazylia 1 garść
Mąka 150 gram
Olej
Sól
Pieprz

Sposób przyrządzenia
Filet z pstrąga najpierw solimy i pieprzymy z obu stron a następnie obtaczamy w mące, tak przyprawioną rybę smażymy. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojoną dość drobno i przyprawioną solą oraz pieprzem cukinię. Po upływie około 7-8 min do smażącej się cukinii dodajemy pokrojone wcześniej ząbki czosnku, i paprykę pepperoni. Chwilę przed zdjęciem cukinii z ognia dodajemy do niej posiekaną bazylię i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Następnie całość ponownie solimy i polewamy oliwą truflową i jeszcze chwilę smażymy. Na usmażonego pstrąga należy nałożyć warstwę warzyw i gotowe. Pycha!
______________________________ SMACZNEGO.PL _____________________________
Jako dodatek do przepisu, Rogerio proponuje szybką i bardzo łatwą sałatkę składającą się z:
- sałata – 0,5 sztuki
- cebula czerwona – 1 sztuka
- czosnek – 1 ząbek
- oliwa z oliwek – do smaku
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Sałatę należy porwać w dłoniach na małe kawałki, cebulę pokroić w półksiężyce, czosnek przecisnąć przez praskę lub dokładnie rozdusić. Tak przygotowane składniki wystarczy zmieszać ze sobą polać oliwą z oliwek, delikatnie skropić cytryną i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego.pl
______________________________ SMACZNEGO.PL _____________________________
Jako dodatek do przepisu, Rogerio proponuje szybką i bardzo łatwą sałatkę składającą się z:
- sałata – 0,5 sztuki
- cebula czerwona – 1 sztuka
- czosnek – 1 ząbek
- oliwa z oliwek – do smaku
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Sałatę należy porwać w dłoniach na małe kawałki, cebulę pokroić w półksiężyce, czosnek przecisnąć przez praskę lub dokładnie rozdusić. Tak przygotowane składniki wystarczy zmieszać ze sobą polać oliwą z oliwek, delikatnie skropić cytryną i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego.pl
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ