1
 
Zupa koperkowa 2
Zupa Od:dobre_jadło (4) Odsłon:490 Dodano:2010-01-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
śmietana 12% 1/2 opakowania
żeberka cielęce 30 dkg
koper ogrodowy 1 pęczek
mąka 1 łyżka
liść bobkowy 1
sól
pieprz
Zupa koperkowa 2
Sposób przyrządzenia
Cielęcinę gotować w wywarze z 2 litrami wody. Dodać 1 niedużą cebulę, listek bobkowy i na końcu włoszczyznę. Posolić do smaku. Połowę pęczka koperku (tę bliższą korzonków) drobno pokroić i smażyć przez 1-2 minuty po czym wrzucić do zupy. Zupę zdjąć z ognia i wyłowić mięso. Śmietanę pomieszać z mąką i wlać do niej powoli trochę zupy żeby się nie zważyła. Następnie całą śmietanę dodajemy do zupy. Jeszcze raz gotować na wolnym ogniu po czym odstawić i wrzucić pozostały koperek.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ