2
 
Sałatka ryżowa
Sałatka Od:Danuta W. (3) Odsłon:1094 Dodano:2010-01-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Grill/Piknik, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ryż 1/2 szklanka
groszek zielony 1 puszka
szynka 20 dag
papryka czerwona 1 sztuka
orzechy włoskie 3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
majeranek 2 łyżki
koperek 1 łyżka
pietruszka 1 łyżka
oliwa z oliwek 5-6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny 1/4 łyżeczki
cukier 1 szczypta
sól
pieprz
Sałatka ryżowa
Sposób przyrządzenia
Ryż ugotować i skropić łyżeczką soku z cytryny. Następnie dodać sok z cytryny wymieszany z solą, pieprzem, cukrem i olejem. Wsypać odcedzony groszek, zieleninę, rodzynki, posiekane orzechy, paski pozbawionej nasion papryki oraz szynkę pokrojoną w kostkę . Wszystko dokładnie wymieszać i trzymać przez 2-3 godziny w lodówce pod przykryciem. Na dnie salaterek poukładać listki sałaty, włożyć na nie sałatkę i przyozdobić pomidorami oraz świeżym majerankiem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ