6
Łosoś z sosem maślanym i warzywami.

Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Wegetariańskie
Kuchnia pozostałe
Inne
Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
łosoś odfiletowany 200 "gram na osobę"
marchew 2-3 sztuki
por 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
estragon
sos beurre blanc
marchew 2-3 sztuki
por 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
estragon
sos beurre blanc

Sposób przyrządzenia
Łososia ugotuj w osolonej wodzie (wystarczy 3-5 minut). Pokrojone w cienkie paski warzywa zblanszuj, a następnie zahartuj zimną wodą. Kawałki łososia podaj z warzywami, udekoruj listkami estragonu i polej sosem beurre blanc. Tak przyrządzony łosoś świetnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z masłem.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ