6
 
Łosoś z sosem maślanym i warzywami.
Przystawka Od:Ania_1979 (5) Odsłon:902 Dodano:2010-01-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
łosoś odfiletowany 200 "gram na osobę"
marchew 2-3 sztuki
por 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
estragon
sos beurre blanc
Łosoś z sosem maślanym i warzywami.
Sposób przyrządzenia
Łososia ugotuj w osolonej wodzie (wystarczy 3-5 minut). Pokrojone w cienkie paski warzywa zblanszuj, a następnie zahartuj zimną wodą. Kawałki łososia podaj z warzywami, udekoruj listkami estragonu i polej sosem beurre blanc. Tak przyrządzony łosoś świetnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z masłem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ