2
Zupa cebulowa z winem

Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Kuchnia francuska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Cebula 6 sztuk
Masło 1 łyżka
Mąka 1 łyżka
Bulion mięsno-warzywny 3 szklanki
Wino białe 0.5 szklanki
Chleb 4 kromki
Sól
Pieprz
Masło 1 łyżka
Mąka 1 łyżka
Bulion mięsno-warzywny 3 szklanki
Wino białe 0.5 szklanki
Chleb 4 kromki
Sól
Pieprz

Sposób przyrządzenia
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Po około 10 minutach, gdy cebula zmieni kolor oprósz ją mąką i duś przez następne 5 min. Cebulę, rosół i białe wino zmieszaj razem. Gotuj 5 min. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Podawaj z grzankami.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ