2
 
Zupa cebulowa z winem
Zupa Od:Anabella (9) Odsłon:675 Dodano:2010-01-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Cebula 6 sztuk
Masło 1 łyżka
Mąka 1 łyżka
Bulion mięsno-warzywny 3 szklanki
Wino białe 0.5 szklanki
Chleb 4 kromki
Sól
Pieprz
Zupa cebulowa z winem
Sposób przyrządzenia
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Po około 10 minutach, gdy cebula zmieni kolor oprósz ją mąką i duś przez następne 5 min. Cebulę, rosół i białe wino zmieszaj razem. Gotuj 5 min. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Podawaj z grzankami.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ