1
 
Zapiekanka suwalska
Danie główne Od:Wincent Wan Gong (5) Odsłon:1033 Dodano:2010-01-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Ziemniaki 1 kg
Kiełbasa zwyczajna 40 dag
Cebula 2-3 sztuki
Czosnek 1 ząbek
Śmietana 150 ml
Ser żółty 10 dag
Papryka słodka w proszku
Majeranek
Sól
Pieprz
Tłuszcz 1 łyżka
Bułka tarta 1 łyżka
Zapiekanka suwalska
Sposób przyrządzenia
Ugotuj ziemniaki w mundurkach na półtwardo. Po ugotowaniu obierz je i pokrój w plastry.
Kiełbasę i cebulę pokrój w talarki. Czosnkiem natrzyj naczynie żaroodporne. Następnie wysmaruj je tłuszczem i wysyp bułką tartą. Ziemniaki, cebulę i kiełbasę układaj w naczyniu warstwami, zaczynając i kończąc na ziemniakach. Każdą warstwę ziemniaków posypuj przyprawami. Ostatnią warstwę polej śmietaną i posyp żółtym serem startym na tarce. Zapiekaj w temperaturze 200 °C przez ok. 30 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ