4
 
Wieprzowina duszona z pieczarkami
Danie główne Od:Szneka22 (3) Odsłon:884 Dodano:2010-01-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Wieprzowina 30 dag
Pieczarki 1 dag
Cebula 1 sztuka
Papryka czerwona 1 sztuka
Kukurydza 1 puszka
Oliwa 2 łyżki
Masło 1 łyżka
Mąką 1 łyżka
Bulion 1 szklanka
Sól
Pieprz
Wieprzowina duszona z pieczarkami
Sposób przyrządzenia
Mięsko pokrój w drobne paseczki, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki, a paprykę w krótkie paski. W rondlu rozgrzej oliwę podsmaż przez około 3 min mięso na dużym ogniu, wyjmij. Do rondla dodaj masło i zeszklij cebulę, dodaj pokrojone pieczarki i paprykę, całość smaż 3 min. Następnie wlej bulion i dodaj mięso, odsączoną kukurydzę (marki SANDRA) i dopraw solą oraz pieprzem. Całość duś około 15 do 20 min. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić mąką rozprowadzoną z 4 łyżkami zimnej wody.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ