4
Szarlotka

Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia francuska
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
masło 1 kostka
jajko 6 sztuk
cukier 1.5 szklanki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
śmietana 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon
cukier puder
jabłko 1 kg
jajko 6 sztuk
cukier 1.5 szklanki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
śmietana 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon
cukier puder
jabłko 1 kg

Sposób przyrządzenia
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj stopniowo po jednym jajku. Następnie dodaj przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Podziel ciasto na dwie części. Jedną z nich połącz ze śmietaną. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki. Podsmaż jabłka w małej ilości tłuszczu. Dodaj cynamon i cukier puder według uznania. Przykryj i duś kilka minut na małym ogniu. Na blachę wyłożoną papierem śniadaniowym pokrusz ciasto bez śmietany. Na to wyłóż jabłka i na wierzch rozkrusz ciasto ze śmietaną. Piecz ok. 50 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ