4
 
Szarlotka
Deser Od:Zbigniew R (3) Odsłon:1098 Dodano:2009-12-09

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
masło 1 kostka
jajko 6 sztuk
cukier 1.5 szklanki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
śmietana 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon
cukier puder
jabłko 1 kg
Szarlotka
Sposób przyrządzenia
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj stopniowo po jednym jajku. Następnie dodaj przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Podziel ciasto na dwie części. Jedną z nich połącz ze śmietaną. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki. Podsmaż jabłka w małej ilości tłuszczu. Dodaj cynamon i cukier puder według uznania. Przykryj i duś kilka minut na małym ogniu. Na blachę wyłożoną papierem śniadaniowym pokrusz ciasto bez śmietany. Na to wyłóż jabłka i na wierzch rozkrusz ciasto ze śmietaną. Piecz ok. 50 minut w temperaturze 180°C.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ