2
 
Spaghetti Bolognese
Danie główne Od:Sushi Master (2) Odsłon:1040 Dodano:2009-12-09

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Makaron 30 dag
Wołowina 20 dag
Boczek 15 dag
Wątróbka drobiowa 3 sztuki
Cebula 3 sztuki
Pieczarki 15 "dag małych"
Olej 0.25 litra
Pomidor 30 dag
Wino czerwone 1 szklanka
Czosnek 2 ząbki
Tymianek 1 łyżka
Bazylia 1 łyżka
Estragon 1 łyżka
Sól
Pieprz
Bulion
Śmietanka 12 %
Spaghetti Bolognese
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój w kostkę (wołowinę, tłusty boczek i wątróbkę). Przesmaż na oleju. Dodaj warzywa (cebulę, czosnek) i zioła oraz pieczarki. Duś pod przykryciem przez 30 min. Po tym czasie dodaj pomidory pokrojone w duże kawałki, wino, sól i pieprz. Jeśli sos jest za gęsty rozprowadź go bulionem. Jeśli nie jest zbyt tłusty możesz dodać 25 dag śmietanki. Makaron ugotuj al dente. Polej sosem bolognese.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ