2
Spaghetti Bolognese

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia europejska
Inne
Dla dzieci
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Makaron 30 dag
Wołowina 20 dag
Boczek 15 dag
Wątróbka drobiowa 3 sztuki
Cebula 3 sztuki
Pieczarki 15 "dag małych"
Olej 0.25 litra
Pomidor 30 dag
Wino czerwone 1 szklanka
Czosnek 2 ząbki
Tymianek 1 łyżka
Bazylia 1 łyżka
Estragon 1 łyżka
Sól
Pieprz
Bulion
Śmietanka 12 %
Wołowina 20 dag
Boczek 15 dag
Wątróbka drobiowa 3 sztuki
Cebula 3 sztuki
Pieczarki 15 "dag małych"
Olej 0.25 litra
Pomidor 30 dag
Wino czerwone 1 szklanka
Czosnek 2 ząbki
Tymianek 1 łyżka
Bazylia 1 łyżka
Estragon 1 łyżka
Sól
Pieprz
Bulion
Śmietanka 12 %

Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój w kostkę (wołowinę, tłusty boczek i wątróbkę). Przesmaż na oleju. Dodaj warzywa (cebulę, czosnek) i zioła oraz pieczarki. Duś pod przykryciem przez 30 min. Po tym czasie dodaj pomidory pokrojone w duże kawałki, wino, sól i pieprz. Jeśli sos jest za gęsty rozprowadź go bulionem. Jeśli nie jest zbyt tłusty możesz dodać 25 dag śmietanki. Makaron ugotuj al dente. Polej sosem bolognese.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ