1
Sernik z jabłkami

Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne Boże narodzenie, Wielkanoc, Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia polska
Inne Boże narodzenie, Wielkanoc, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Mąka 3 szklanki
Cukier 2 szklanki
Jajko 8 sztuk
Budyń waniliowy 1 opakowanie
Masło 25 dag
Jabłko 0.5 kg
Ser biały 1 kg
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Cukier 2 szklanki
Jajko 8 sztuk
Budyń waniliowy 1 opakowanie
Masło 25 dag
Jabłko 0.5 kg
Ser biały 1 kg
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia
Aby przyrządzić ciasto utrzyj 4 żółtka z jedną szklanką cukrem. Dodaj masło, mąkę, proszek do pieczenia i zagnieć ciasto. Tak przygotowane ciasto podziel na dwie części i włóż do lodówki.
Następny etap to przygotowanie masy serowej. Mikserem ubij cztery żółtka z jedną szklanką cukru, serem i budyniem. Z ośmiu białek ubij pianę i delikatnie wmieszaj ją s masę serową. Blachę najpierw wyłóż papierem do pieczenia a następnie rozłóż na niej jedną część ciasta. Na ciasto ułóż uprzednio pokrojone w plastry jabłka i wyłóż masę serową. Wierzch pokruszyć drugą część ciasta. Piecz przez około 1 godzinę w temperaturze 180 - 200°C.
Następny etap to przygotowanie masy serowej. Mikserem ubij cztery żółtka z jedną szklanką cukru, serem i budyniem. Z ośmiu białek ubij pianę i delikatnie wmieszaj ją s masę serową. Blachę najpierw wyłóż papierem do pieczenia a następnie rozłóż na niej jedną część ciasta. Na ciasto ułóż uprzednio pokrojone w plastry jabłka i wyłóż masę serową. Wierzch pokruszyć drugą część ciasta. Piecz przez około 1 godzinę w temperaturze 180 - 200°C.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ