7
Sernik mamusi

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne Boże narodzenie, Wielkanoc, Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia europejska
Inne Boże narodzenie, Wielkanoc, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Mąka 3 szklanki
Margaryna 45 dag
Cukier puder 1 szklanka
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Ser 1 kg
Budyń 2 opakowania
Mleko 0.5 litra
Jajko 7 sztuk
Cukier 1.5 szklanki
Cukier waniliowy 2 opakowania
Bakalie
Margaryna 45 dag
Cukier puder 1 szklanka
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Ser 1 kg
Budyń 2 opakowania
Mleko 0.5 litra
Jajko 7 sztuk
Cukier 1.5 szklanki
Cukier waniliowy 2 opakowania
Bakalie

Sposób przyrządzenia
Z mąki, 30 dag margaryny, cukru pudru, 3 żółtek i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. Następnie przystąp do przygotowania masy serowej. Najpierw ugotuj mleko, a następnie dodaj do niego cukier, pozostałą część tłuszczu i budyń. Całość gotuj przez chwilę aż powstanie jednolita masa. Tak przygotowany budyń zdejmij z ognia i delikatnie przestudź. Następnie dodaj do niego ser, cukier waniliowy i 4 jajka – podane składniki wmieszaj w masę za pomocą miksera. Pod koniec miksowania wsyp bakalie. Ostatnim brakującym elementem są 3 białka. Ubij je najpierw na sztywną pianę, a następnie delikatnie wmieszaj w masę serową. Blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem, wyłóż papierem do pieczenia i ponownie posmaruj tłuszcze. Ciasto rozłóż równomiernie i wylej na nie całą masę serową. Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C na złoty kolor.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ