11
Granita kawowa

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Wegetariańskie
Kuchnia europejska
Inne
Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
500 ml zaparzonej mocnej kawy  
100 g pudru z ksylitolu  
1 opakowanie cukru waniliowego  
cynamon lub wiórki czekolady na posypkę  
100 g pudru z ksylitolu  
1 opakowanie cukru waniliowego  
cynamon lub wiórki czekolady na posypkę  

Sposób przyrządzenia
Do zaparzonej kawy dodaj puder i cukier waniliowy, wymieszaj. Wstaw do zamrażalnika na 1 godzinę.
Zamrożoną masę umieść w pojemniku miksera i miksuj przez 2 minuty. Przełóż do pucharków i wstaw na 20 minut do zamrażalnika. Tuż przed podaniem oprósz cynamonem lub wiórkami czekolady.
Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/lubisz-kawe-tak-to-zapraszam-na-kawowy.html
Zamrożoną masę umieść w pojemniku miksera i miksuj przez 2 minuty. Przełóż do pucharków i wstaw na 20 minut do zamrażalnika. Tuż przed podaniem oprósz cynamonem lub wiórkami czekolady.
Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/lubisz-kawe-tak-to-zapraszam-na-kawowy.html
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ