1
 
Risotto koreańskie
Danie główne Od:Well Done (4) Odsłon:646 Dodano:2012-01-17

 
Kuchnia świata
Kuchnia koreańska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ryż 10 dag
rosół z kury 3/4 litra
wołowina mielona 15 dag
grzyby swieże 10 dag
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżeczka
papryka ostra 1 szczypta
Risotto koreańskie
Sposób przyrządzenia
Mielone mięso oraz umyte i pokrojone na paski grzyby smażyć na oleju. Wsypać opłukany ryż, zalać rosołem wymieszanym z sosem sojowym. Przyprawić solą i papryką, zagotować na dużym ogniu, zmniejszyć płomień i gotować 25 minut pod przykryciem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ