2
 
Rosół niemiecki
Zupa Od:Myszka4 (3) Odsłon:991 Dodano:2009-12-08

 
Kuchnia świata
Kuchnia niemiecka
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Woda 2.5 litra
Wołowina 900 gram
Włoszczyzna 1 pęczek
Parówka cielęca 150 gram
Kapusta czerwona 0.5 główki
Masło 2 łyżki
Tapioka 30 gram
Sól
Pieprz
Rosół niemiecki
Sposób przyrządzenia
Umyte mięso zalej wodą, posól i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu, aż będzie miękkie. Dodaj opłukaną włoszczyznę. Kapustę poszatkuj, sparz i odcedź. Następnie dodaj do niej masło i duś na małym ogniu skrapiając rosołem. Rosół przecedź. Dodaj tapiokę i zagotuj. Odstaw na mały ogień, aby doszła. Dodaj kapustę i pokrojone w plastry parówki. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze kilka minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ