1
 
Rolmopsy
Danie główne Od:Muffinek (6) Odsłon:780 Dodano:2009-12-08

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Śledź 0.5 kg
chrzan
ogórek konserwowy
cebula 4-5 sztuk
woda 1 szklanka
ocet 0.5 szklanka
liść laurowy
gorczyca
ziele angielskie 2 ziarenka
Rolmopsy
Sposób przyrządzenia
Śledzie namocz 1 dzień przed przygotowaniem rolmopsów. Następnego dnia każdy płat podziel na 2 części (chyba, że masz wyjątkowo małe śledzie to już ich nie dziel) podziel i nasmaruj chrzanem. Ogórka i cebulę pokrój w talarki, ułóż po kawałku na każdym śledziu i zawiń. Rolmopsy dobrze jest spiąć wykałaczka lub patyczkiem – by się nie rozwijały. Włóż rolmopsy do słoików.
Z wody, octu, liści laurowych gorczycy, ziela angielskiego, cebuli (dobrze jeśli pokroisz ją w ćwiartki) przygotuj zalewę. Składniki zagotuj razem a następnie zalej zalewą śledzie w słoju (do słoików możesz włożyć ugotowana cebulę).
Pamiętaj aby rolmopsy przygotować na 2-3 dni przed podaniem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ