1
 
Rogale
Deser Od:Monika W (1) Odsłon:783 Dodano:2009-12-08

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mąka 1 kg
oliwa 0.5 szklanka
margaryna 0.5 kostki
drożdże 10 dag
żółtko 6 sztuk
cukier 0.5 szklanki
mleko 2 szklanki
dżem
Rogale
Sposób przyrządzenia
Utrzyj drożdże z żółtkami do uzyskania jednolitej masy. Podgrzej mleko z cukrem, ale nie gotuj. Rozpuść margarynę z oliwą. Do masy drożdżowo - żółtkowej dodawaj na przemian mleko i tłuszcz. Na końcu dodaj mąkę i wyrób ciasto. Rozwałkuj ciasto i wytnij trójkąciki. Na każdy trójkąt połóż dżem i zawijaj rogale. Piecz w temperaturze około 180 °C na złoty kolor.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ