1
 
Ptysie
Deser Od:MarylaR (5) Odsłon:959 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
masło roślinne 125 gram
mąka 150 gram
woda 1 szklanka
sól 0.5 "płaskiej łyżeczki"
cukier 0.5 "płaskiej łyżeczki"
jajko 4 sztuki
Ptysie
Sposób przyrządzenia
W garnuszku zagotuj tłuszcz z solą, cukrem i wodą. Następnie wsyp mąkę i mieszając chwilę gotuj. Następnie ucieraj, dodając po jednym jajku, aż powstanie jednolita masa. Ciasto nakładaj na blachę łyżeczką. Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczenie wyłączyć piekarnik i zostawić blachę na około 15 minut w uchylonym piekarniku.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ