1
 
Wegański majonez z aquafaby
Pozostałe Od:Aksamitka (15) Odsłon:67 Dodano:2021-09-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Wegański majonez z aquafaby
Sposób przyrządzenia
SKŁADNIKI

½ szklanki aquafaby - wody z puszki ciecierzycy
2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
½ łyżeczki musztardy
1 ½ - 2 szklanki oleju roślinnego


Wodę z puszki ciecierzycy, płatki drożdżowe, sok z cytryny, sól i musztardę umieszczamy w naczyniu blendera. Blendujemy na jednolitą masę. Następnie powoli dolewamy olej i blendujemy całość nie ruszając blenderem. Dopiero po wlaniu całego oleju, możemy majonez delikatnie ubijać ruszając blenderem góra-dół.

Majonez można doprawić harissą, zblendowanym mango i curry, a także harissą z wodą różaną, czosnkiem, ulubionymi przyprawami oraz świeżymi ziołami.

Smacznego!
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ