1
 
Kurczak z tahini
Danie główne Od:KORA (15) Odsłon:121 Dodano:2020-01-21

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Kurczak z tahini
Sposób przyrządzenia
SKŁADNIKI

1 podwójna pierś z kurczaka
3-4 łyżki labneh Jasmeen
4 łyżki tahini Jasmeen
3 łyżki octu winnego białego
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki siedmiu przypraw libańskich
sól do smaku
szczypta chili

Mieszamy ze sobą składniki na dressing: labneh, tahini, ocet winny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Następnie marynujemy przekrojone na pół piersi – im dłużej, tym lepiej; min. 3 godziny a najlepiej na noc.Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ