12
Kurczak z tahini

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Kuchnia europejska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:

Sposób przyrządzenia
SKŁADNIKI
1 podwójna pierś z kurczaka
3-4 łyżki labneh Jasmeen
4 łyżki tahini Jasmeen
3 łyżki octu winnego białego
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki siedmiu przypraw libańskich
sól do smaku
szczypta chili
Mieszamy ze sobą składniki na dressing: labneh, tahini, ocet winny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Następnie marynujemy przekrojone na pół piersi – im dłużej, tym lepiej; min. 3 godziny a najlepiej na noc.Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
1 podwójna pierś z kurczaka
3-4 łyżki labneh Jasmeen
4 łyżki tahini Jasmeen
3 łyżki octu winnego białego
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki siedmiu przypraw libańskich
sól do smaku
szczypta chili
Mieszamy ze sobą składniki na dressing: labneh, tahini, ocet winny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Następnie marynujemy przekrojone na pół piersi – im dłużej, tym lepiej; min. 3 godziny a najlepiej na noc.Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ