7
Burger z serem typu cypryjskiego (na grilla)

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Grill/Piknik, Wegetariańskie
Kuchnia europejska
Inne
Grill/Piknik, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
1 grillowany bakłażan
1 grillowana cukinia
1/2 łyżeczki kuminu
1/2 łyżeczki kolendry
1 opakowanie harissy Jasmeen
1 czerwona cebulka
2 pomidory malinowe
1 ząbek czosnku
słoik majonezu
sałata
1 opakowanie sera typu cypryjskiego Jasmeen
Bułki do burgerów (grahamki lub pita)

Sposób przyrządzenia
Ser typu cypryjskiego (inaczej: ser na grilla) podsmażyć na patelni grillowej. W międzyczasie pół opakowania harissy wymieszać z 3 łyżkami majonezu i dosypać mielony kumin oraz kolendrę, dodać czosnek i całość dobrze wymieszać.
Bułki lub chlebki pita delikatnie podgrzać, np. na patelni grillowej. Rozsmarować dressing z harissy oraz ułożyć sałatkę, bakłażan, cukinię, pomidora i cebulę. Na samą górę położyć grillowany ser i przykryć drugą połówką bułki.
Bułki lub chlebki pita delikatnie podgrzać, np. na patelni grillowej. Rozsmarować dressing z harissy oraz ułożyć sałatkę, bakłażan, cukinię, pomidora i cebulę. Na samą górę położyć grillowany ser i przykryć drugą połówką bułki.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ