4
Dressing z tahini

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Grill/Piknik, Wegetariańskie
Kuchnia europejska
Inne
Grill/Piknik, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Dressing nr 1
Tahini Jasmeen
Woda niegazowana
Sól do smaku
Sok z cytryny
Dressing nr 2
Tahini Jasmeen
Woda niegazowana
1 ząbek czosnku
Świeża natka pietruszki
Sól do smaku
Sok z cytryny
Dressing nr 3
Tahini Jasmeen
Woda niegazowana
Ostra papryczka
Kolendra pęczek
Sól do smaku
Sok z cytryny
Dressing nr 4
Tahini Jasmeen
Woda niegazowana
Sól do smaku
Sok z cytryny
Musztarda
Czarnuszka
Dressing nr 5
Tahini Jasmeen
Woda niegazowana
Sól do smaku
Sok z cytryny
Chilli w płatkach
Ser Labneh Sandra
Pęczek kolendry lub natki pietruszki

Sposób przyrządzenia
Tahini to aromatyczna pasta przygotowywana z nasion prażonego sezamu. Dzięki swojej konsystencji stanowi doskonały dodatek do bardzo gładkich i niepowtarzalnych w smaku sosów do sałatek, mięs lub orientalnych przystawek.
Listę składników potrzebnych do wykonania poszczególnych sosów z użyciem tahini znajduje się wyżej. Sam sposób wykonania jest banalnie prosty – wszystkie składniki należy ze sobą po prostu wymieszać!
Listę składników potrzebnych do wykonania poszczególnych sosów z użyciem tahini znajduje się wyżej. Sam sposób wykonania jest banalnie prosty – wszystkie składniki należy ze sobą po prostu wymieszać!
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ