1
 
Herbata po tajsku
Napój Od:rozaola (660) Odsłon:125 Dodano:2019-04-29

 
Kuchnia świata
Kuchnia tajska
Inne
Grill/Piknik
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
  • Czarna herbata cejlońska w liściach (np. Akbar Pure Ceylon)
  • Mleko skondensowane
  • Mleko kokosowe
  • 5-cio centymetrowa laska cynamonu
  • Gwiazdka anyżu
  • Cukier
Herbata po tajsku
Sposób przyrządzenia
Herbatę zalewamy wodą w temperaturze ok. 950C i parzymy przez 5-8 minut (powinna być bardzo esencjonalna) razem z gwiazdką anyżu oraz cynamonem. Słodzimy cukrem do smaku. Pozostawiamy do wystudzenia. Mleko skondensowane mieszamy z mlekiem kokosowym (w stosunku 1:1). Do szklanek wrzucamy dużą ilość lodu i zalewamy przecedzonym naparem herbacianym (mniej więcej do ¾ naczynia). Uzupełniamy mlekiem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ