3
Pudding mango

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Wielkanoc
Kuchnia europejska
Inne
Wielkanoc
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
- Mango w puszce marki Sandra
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 żółtka
- 200 ml śmietanki 30%

Sposób przyrządzenia
Kilka plastrów mango blendujemy na jednolitą masę. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy (tak, aby nie było grudek). Mus owocowy zagotowujemy i dodajemy do niego mieszankę jajeczną. Energicznie mieszamy. Podgrzewamy do momentu zgęstnienia. Masę przelewamy do pucharków i odstawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy pokrojonym w kostkę mango.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ