3
Buddha bowl

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Kuchnia europejska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
- Komosa ryżowa
- Ciecierzyca w puszce marki Sandra
- ½ awokado
- Liście szpinaku baby
- Pomidorki koktajlowe
- Bataty
- Słodka papryka
- Chili
- Czarny i/lub biały sezam
- Sól, pieprz
- Łyżka oliwy
- Limonka

Sposób przyrządzenia
Komosę ryżową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oliwę mieszamy ze słodką papryką i chili. W powstałej mieszance obtaczamy ciecierzycę. Doprawiamy solą do smaku i pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut, do momentu, aż ciecierzyca będzie chrupka. Bataty kroimy w kostkę i również pieczemy. Do miski wkładamy komosę, liście szpinaku, bataty, ciecierzycę, pokrojone pomidorki koktajlowe i obraną połówkę awokado, którą skrapiamy sokiem z limonki. Całość posypujemy ziarnami sezamu i doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ