4
Spaghetti

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Kuchnia europejska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
- Opakowanie makaronu spaghetti
- ½ kg wieprzowego mięsa mielonego
- Pomidory bez skórki marki Sandra
- Tarty ser np. parmezan
- Łyżka oleju słonecznikowego
- Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, czosnek mielony
- Listki świeżej bazylii do dekoracji

Sposób przyrządzenia
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Dodajemy pomidory bez skórki i smażymy do momentu odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią do smaku. Odcedzony makaron polewamy sosem. Posypujemy serem i zdobimy świeżymi listkami bazylii.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ