1
 
Herbata z miętą, pieprzem i kolendrą
Napój Od:rozaola (642) Odsłon:5 Dodano:2019-03-13

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
  • Herbata Pure Akbar Ceylon
  • Kilka liści mięty
  • 3 ziarna kolendry
  • 3 ziarna pieprzu
Herbata z miętą, pieprzem i kolendrą
Sposób przyrządzenia
Przyprawy lekko kruszymy w moździerzu lub za pomocą płaskiej strony noża. Dodajemy do herbaty, wsypujemy do zaparzacza, zalewamy wodą o temperaturze 95oC i czekamy 3 minuty. Po tym czasie dodajemy liście mięty, parzymy dodatkowe 2 minuty i nalewamy do kubków.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ