1
 
Pikantne naleśniki
Danie główne Od:leaonba (3) Odsłon:690 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia włoska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mleko 1/4 litra
jajko 2 sztuki
mąka 7 łyżek
cukier 2 łyżki
sol
Pikantne naleśniki
Sposób przyrządzenia
Jajka wbij do mleka, roztrzep i dodaj sól. Mąkę przesiewamy przez sitko i dodajemy po łyżce razem z cukrem naprzemian tak by nie porobiły się grudki. Małą ilość tłuszczu rozgrzewamy na patelni w średniej temperaturze. Przy wlewaniu ciasta patelnię trzeba obracać tak, by była nim pokryta cienko i równomiernie. Naleśnika obracamy łopatką. Smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor.
Tak przygotowane naleśniki przypraw dowolnie wybranym farszem – propozycje:
1. ze smażonym mięsem mielonym, fasolą, pomidorami, papryką, cebulą, posypujemy ziołami
2. naleśniki nadziać rozdrobnionymi kawałkami tuńczyka, przybrać krążkami cebuli i koperkiem
3. z wiosennymi warzywami, przybranymi rzeżuchą
4. z usmażonymi filetami z kurczaka, pokrojonych w drobna kostkę, ryż i przyprawą curry.
5. ze szpinakiem
6. kiełbasą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, ryżem i utartym serem pleśniowym
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ