2
 
Drobiowe piersi w winie
Danie główne Od:Laura Maciejewska (4) Odsłon:699 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Piersi z kurczaka 2 sztuki
Papryka czerwona
Papryka zielona
Papryka żółta
Cebula 3-4 sztuki
Wino białe 1 szklanka
Mąka tortowa 1 łyżka
Mąka krupczatka 1 łyżka
Mąka ziemniaczana 1 łyżka
Jajko 1 sztuka
Ketchup
Sól
Pieprz
Drobiowe piersi w winie
Sposób przyrządzenia
Piersi pokrój na kostkę ok. 4cm x 4cm. Posyp solą i pieprzem. Następnie zalej winem i odstaw na 2 godziny do lodówki. Z mąki, jajek i soli przygotuj ciasto. Obtocz piersi w cieście i smaż na gorącym oleju. Wyłóż usmażone mięso z patelni, a na tym samym tłuszczu zeszklij pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę papryki i zalej pozostałym od piersi winem. Dodaj ketchup, dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem polej piersi i podawaj na gorąco.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ