1
 
Czekoladowa babeczka
Deser Od:rozaola (571) Odsłon:6 Dodano:2018-11-28

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki niesłodzonego kakao
  • Łyżka liści herbacianych Akbar Pure Ceylon
  • 3 łyżki oleju
  • Jajko
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Maliny
  • Bita śmietana
  • Sos czekoladowy
Czekoladowa babeczka
Sposób przyrządzenia
Przygotowujemy mocny napar z herbaty. Odcedzamy liście i odstawiamy do ostygnięcia. W kubku łączymy mąkę z cukrem, proszkiem i kakao. Dodajemy olej, jajko i 2 łyżki naparu herbacianego. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do kubka. Masa nie powinna sięgać wyżej niż do 2/3 wysokości naczynia. Wstawiamy do mikrofali na ok. 2 minuty obserwując wypiek. Dekorujemy bitą śmietaną, malinami i polewamy sosem czekoladowym.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ