1
 
Pieczeń rzymska
Danie główne Od:Krewetka (1) Odsłon:543 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia włoska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Wołowina bez kości 500 gram
Boczek 150 gram
Wątróbka drobiowe 150 gram
Jajko 6 sztuk
Cebula 1 sztuka
Czosnek 2 ząbki
Bułka tarta 1 łyżka
Sól
Pieprz
Bułka 0.5 sztuki
Pieczeń rzymska
Sposób przyrządzenia
Zmiel maszynką wołowinę, wątróbki, boczek, cebulę i czosnek. Bułkę namocz w wodzie, a później odciśnij ją z wody. Dodaj do mięsa wraz z dwoma surowymi jajkami i przyprawami. Dokładnie wyrób. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wysyp bułka tartą. Wyłóż na nią połowę masy mięsnej. Na to gotowane cztery jajka i pozostałą część zmielonego mięsa. Piecz 1 h w temperaturze 190°C. Pieczeń można podawać na ciepło lub zimno.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ