2
 
Pianka owocowa
Deser Od:Korniszonek (1) Odsłon:563 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
jajko 2 sztuk
cukier puder 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
truskawki 300 gram
orzechy 50 gram
cukier 2 łyżki
Pianka owocowa
Sposób przyrządzenia
Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj no nich sok z cytryny oraz pokrojone owoce (dobrze jeśli użyjesz mrożonych owoców). Z białek ubij pianę do której stopniowo dodawaj cukier puder, ciągle ubijając. Do owocowej masy stopniowo dodawaj ubitą pianę bardzo delikatnie mieszając. Tak powstałą masę przełóż do pucharków i posyp orzechami lub owocami. Owocową piankę podawaj schłodzoną.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ