1
 
Omlet wiosenny
Danie główne Od:Kalynka (38) Odsłon:636 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Wielkanoc, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Ser feta 100 gram
Pietruszka 2-3 łyżki
Szczypiorek 2 łyżki
Rzeżucha 1 łyżka
Bazylia 1 łyżka
Seler naciowy 1 łodyga
Rzodkiew 10 sztuk
Jajko 4 sztuki
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Omlet wiosenny
Sposób przyrządzenia
Zieloną pietruszkę, bazylię i szczypiorek drobno posiekaj. Seler naciowy pokrój w plasterki, a rzodkiewki zetrzyj na tarce lub pokrój w plasterki. Tak przygotowane warzywa wymieszaj ze sobą. Jajka ubij z wodą, solą i pieprzem. Wlej je na rozgrzany tłuszcz. Na wierzch rozłóż równomiernie warzywa. Smaż z każdej strony przez ok. 2 minuty. Podawaj
posypany fetą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ