1
 
Mus czekoladowy
Deser Od:Herbaciara (20) Odsłon:776 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
czekolada 150 gram
jajko 3 sztuki
śmietana 1/2 litra
Mus czekoladowy
Sposób przyrządzenia
Połam czekoladę na kawałki i umieścić w garnku, a następnie garnek zanurzyć we wrzątku (kąpiel wodna). Jajka ubij również w kąpieli wodnej i jeśli chcesz dodaj do nich likier. Następnie wyjmij miskę z kąpieli i zmieszaj czekoladę z masą jajeczną. Ubij śmietanę. Wmieszaj do masy czekoladowo-jajecznej najpierw 1/3 śmietany, a następnie resztę.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ