4
 
Osso buco
Danie główne Od:Karo_Linka (25) Odsłon:762 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia włoska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
gicz cielęca z kością grubości 3-4 cm 4 plastry
sól
pieprz
mąka 4 łyżki
oliwa z oliwek 4 łyżki
cebula 2 sztuki
seler naciowy 2 łodygi
marchew 2 sztuki
pomidor 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
oregano 1 łyżeczka
wino białe 1/8 litra
woda 1/8 litra
Osso buco
Sposób przyrządzenia
Plastry giczy cielęcej przypraw solą i pieprzem. Lekko otocz w mące i podsmaż z obu stron na gorącej oliwie. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, łodygi selera naciowego, marchewkę, ząbek czosnku pocięty w małe plasterki i smaż kilka minut. Dolej wina z wodą, a także dodaj pomidory bez skórek i pestek, na koniec przypraw potrawę oregano. Duś ok. 1,5 h, od czasu do czasu mieszając.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ