1
 
Krem Bavarois
Deser Od:Dominikkka (26) Odsłon:911 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mleko 1/2 litra
laska wanilii 1 sztuka
żółtko 4 sztuki
cukier 175 gram
śmietana 1/2 litra
żelatyna 9 listków
Krem Bavarois
Sposób przyrządzenia
Zagotuj mleko wraz z rozduszoną laską wanilii. W dużej misce rozmieszaj żółtka z cukrem, a następnie stopniowo dolewaj gorące mleko cały czas mieszając. Wyjmij laskę wanilii. Listki żelatyna namocz, a następnie odsącz i dodaj do miski z roztworem mleczno-jajecznym. Wstaw miskę do pojemnika z zimną wodą i mieszaj, aż masa ostygnie. Gdy zacznie gęstnieć dodaj ubitą śmietanę
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ