2
 
Włoska sałatka z mandarynkami, rukolą i serem pleśniowym
Sałatka Od:rozaola (660) Odsłon:206 Dodano:2017-05-22

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:

½ puszki mandarynek marki Sandra

3 garści orzechów włoskich

2 garści rukoli

150 g sera z niebieską pleśnią

½ szklanki soku z mandarynki

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 szczypta pieprzu

Włoska sałatka z mandarynkami, rukolą i serem pleśniowym
Sposób przyrządzenia
Myjemy rukolę i po dokładnym osuszeniu wkładamy ją do miski. Następnie odcedzone mandarynki dzielimy na pół, orzechy włoskie siekamy na mniejsze kawałki, a ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski. Następnie do małego naczynia wlewamy sok z mandarynek, oliwę z oliwek, łyżkę płynnego miodu, ocet balsamiczny oraz dodajemy szczyptę pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, a powstałym sosem polewamy wszystkie składniki. Gotową sałatkę najlepiej podawać z bruschettami.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ