2
 
Warzywne sushi
Pozostałe Od:rozaola (660) Odsłon:192 Dodano:2017-04-11

 
Kuchnia świata
Kuchnia azjatycka
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
  • Ryż do sushi
  • Liście nori
  • Liście sałaty zielonej
  • Korniszony koktajlowe marki Kühne
  • Awokado
  • Pomidor
Warzywne sushi
Sposób przyrządzenia
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozłóż go i lekko rozgnieć na liściach nori tak, aby z jednej strony pozostało ok 3 cm wolnego liścia. Na ryżu ułóż liście sałaty. Teraz połóż pokrojone w małe słupki warzywa – awokado, pomidora i korniszony. Zawiń sushi w rolkę za pomocą specjalnej maty lub folii spożywczej. Delikatnie zwilż pozostawioną końcówkę nori i przyciśnij do niej zwiniętą rolkę. Całość jeszcze raz delikatnie ściśnij i uformuj.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ