6
 
Kapuśniak
Zupa Od:Cynamonek (4) Odsłon:1093 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
kapusta biała 0.5 kg
bulion 1.5 litra
papryka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 3-4 sztuki
boczek wędzony 3-4 plastry
koperek
mleko 0.5 szklanki
zioła prowansalskie 0.5 łyżeczki
sól
pieprz
ocet winny 0.5 łyżeczki
czosnek 1-2 ząbki
mąka 1 łyżka
Kapuśniak
Sposób przyrządzenia
Kapustę i paprykę pokrój w kostkę. Marchew zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Do bulionu dodaj kapustę i gotuj ją, aż będzie półmiękka. Potem dodaj ziemniaki, paprykę, marchew i zioła prowansalskie. Gotuj wszystko razem. Boczek wędzony usmaż z cebulą. Gdy boczek się zrumieni dodaj mąkę i po chwili smażenia przełóż go do zupy. Na koniec dodaj mleko i gotuj 2 minuty. Zdejmij zupę z palnika. Dodaj czosnek, posiekany koperek i ocet winny.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ