1
 
Kapusta z grzybami
Dodatki do dań Od:Cukiereczek (5) Odsłon:555 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Boże narodzenie, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Kapusta z grzybami
Sposób przyrządzenia
Kapustę ugotuj do miękkości. Grzyby opłucz i mocz około 1-2 h. Następnie ugotuj w 1 szklance wody. Cebulę obierz, posiekaj i zrumień. Zrób zasmażkę z mąki i masła. Pokrojone grzyby i zasmażkę i cebulę dodaj do ugotowanej kapusty. Dopraw do smaku pieprzem i solą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ