9
 
Sałatka "PRZEPIÓRCZE GNIAZDO"
Sałatka Od:Wiesia (7) Odsłon:1252 Dodano:2010-02-10

 
Kuchnia świata
Kuchnia arabska
Inne Wielkanoc, Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
sałata 1 główka
rukola 1 opakowanie
kiełki rzodkiewki 1 opakowanie
pomidory 2 sztuki
jaja przepiórcze 17 sztuk
kapary 4 łyżki
oliwki drylowane 25 sztuk
sok cytrynowy 0.5 sztki
oliwa z oliwek 2 łyżki
Sałatka "PRZEPIÓRCZE GNIAZDO"
Sposób przyrządzenia
Jajka ugotować na twardo i obrać je.Umytą i osuszoną sałatę oraz rukolę ułożyć na dużym płaskim talerzu.Następnie "posypać" kiełkami rzodkiewki",kaparami i oliwkami,polać sokiem cytryny i oliwą z oliwek.Na końcu dekoracyjnie ułożyć przepiórcze jajka i pokrojone na ćwiartki pomidory.Podawać do dań rybnych, mięsnych lub jako przekąskę.SMACZNEGO!
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ