10
 
Gulasz węgierski
Danie główne Od:Capitan Cook (4) Odsłon:1158 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia węgierska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
wołowina 600 gram
smalec 4 łyżki
pomidor 2 sztuki
cebula 300 gram
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 300 gram
papryka czerwona 2 strąki
papryka słodka w proszku 2 łyżki
woda 1 litr
sól
olej
pieprz
kminek smaku
Gulasz węgierski
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrojone w kostkę usmaż na gorącym oleju. Dodaj pomidory za skórą , grudo posiekaną cebule i czosnek. Przypraw papryką w proszku i duś kilka minut. Dodaj pozostałe przyprawy, dolej wodę i duś pod przykryciem około 1,5 h w umiarkowanej temperaturze. Po tym czasie dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś jeszcze 30 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ