11
Gulasz węgierski

Kuchnia świata
Kuchnia węgierska
Kuchnia węgierska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
wołowina 600 gram
smalec 4 łyżki
pomidor 2 sztuki
cebula 300 gram
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 300 gram
papryka czerwona 2 strąki
papryka słodka w proszku 2 łyżki
woda 1 litr
sól
olej
pieprz
kminek smaku
smalec 4 łyżki
pomidor 2 sztuki
cebula 300 gram
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 300 gram
papryka czerwona 2 strąki
papryka słodka w proszku 2 łyżki
woda 1 litr
sól
olej
pieprz
kminek smaku

Sposób przyrządzenia
Mięso pokrojone w kostkę usmaż na gorącym oleju. Dodaj pomidory za skórą , grudo posiekaną cebule i czosnek. Przypraw papryką w proszku i duś kilka minut. Dodaj pozostałe przyprawy, dolej wodę i duś pod przykryciem około 1,5 h w umiarkowanej temperaturze. Po tym czasie dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś jeszcze 30 minut.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ