6
 
Galantyna z kurczaka
Przetwory Od:Tommy Salami (3) Odsłon:961 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
kurczak 1.5-2 kg
bułka 2 sztuki
pieczarki 20 dkg
jajko 3 sztuki
przyprawa warzywna
sól
pieprz
Galantyna z kurczaka
Sposób przyrządzenia
Zdejmij skórę z kurczaka. Usuń kości i przekręć mięso przez maszynkę razem z namoczonymi wcześniej bułkami. Następnie upiecz omlet z dwóch jajek i pokrój go w kostkę. Pieczarki usmaż w całości na patelni. Do zmielonego mięsa dodaj jedno surowe jajko, sól, pieprz, dobrze wyrób i dodaj pokrojony omlety, a na końcu pieczarki. Gdy już przygotujesz farsz na stole rozłóż gazę. Posmaruj ją oliwką i na to rozłóż skórkę z kurczaka. Włóż farsz w skórę i zawiń. Końce mocno zawiąż dratwą. Zagotuj wodę. Wsyp przyprawę warzywną i włóż galantynę tak by całą była przykryta wodą. Gotuj ok 1,5 h. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w wodzie, ponieważ będzie bardziej soczysta.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ