1
 
Roladki z grillowanego bakłażana
Danie główne Od:rozaola (660) Odsłon:343 Dodano:2016-03-01

 
Kuchnia świata
Kuchnia południowoamerykańska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:

Składniki:

  • 4-6 łyżek jogurtowego dressingu (np. Kuhne – Dressing Jogurtowy, butelka 250 ml)
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 4 zielone szparagi
  • 50 g sera feta
  • 6 łyżek dżemu z żurawiny



Roladki z grillowanego bakłażana
Sposób przyrządzenia
Bakłażana kroimy w cienkie plastry, paprykę i szparagi w paski, a ser feta w kostkę. Plastry bakłażana smarujemy dżemem z żurawiny, następnie układamy pokrojone warzywa i zawijamy tworząc roladkę. Przystawkę grillujemy i serwujemy z jogurtowym dressingiem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ