2
 
Faszerowana pierś drobiowa .
Danie główne Od:wiwona (51) Odsłon:1281 Dodano:2014-04-16

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:

5 łyżek mąki
12 pojedynczych filetów z kurczaka
1 słoiczek suszonych pomidorów
3 opakowania sera pleśniowego
olej do smażenia
7 łyżek bułki tartej
4 łyżki płatków owsianych
3 jajka
sól
pieprz 

Faszerowana pierś drobiowa .
Sposób przyrządzenia
1 . Filety z kurczaka umyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Każdy pojedynczy filet naciąć wzdłuż , tworząc z jednej strony kieszonkę . Rozkłócić jajka .
2 . Suszone pomidory i ser pleśniowy pokroić na małe kawałki . Wymieszać . Farszem nadziać kieszonki . Tak przygotowane filety posypać solą i pieprzem . Następnie obtoczyć je w mące , rozkłóconych jajkach i bułce tartej wymieszanej z płatkami owsianymi .
3 . Olej rozgrzać na patelni . Faszerowane filety smażyć z obu stron na rumiano na małym ogniu .
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ