1
 
Chleb pomidorowy
Pozostałe Od:wiwona (51) Odsłon:1229 Dodano:2013-09-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:

15 dag startego żółtego sera
100 ml przecieru pomidorowego
5 dag drożdży
jajko
50 dag mąki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
4 dag masła 

Chleb pomidorowy
Sposób przyrządzenia
1 . Przecier mieszamy ze 150 ml ciepłej wody i 10 dag sera . Dodajemy drożdże , cukier , sól i masło . Mieszamy . Wsypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto .
2 . Ciasto wkładamy do keksówki i smarujemy rozkłóconym jajkiem . Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Posypujemy resztą sera . Pieczemy około 40 minut w temperaturze 200 stopni C .
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ