1
 
Lukrowany wieniec
Deser Od:wiwona (51) Odsłon:1127 Dodano:2013-04-09

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:

Ciasto :

  • 4 jaka
  • 20 dag mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 10 dag masła

Ponadto :

  • 10 dag cukru pudru
  • 3 łyzki soku z cytryny
  • łyżeczka soku z buraków
  • 1/2 litra kremówki
  • 1/2 kg malin
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 łyżeczki żelatyny
Lukrowany wieniec
Sposób przyrządzenia
1 . Ciasto : mleko zagotuj z wodą , solą i masłem . Zdejmij z ognia , wsyp mąkę , wymieszaj . Wbij jedno jajko , połącz . Studź 5 minut . Dodaj resztę jajek , wymieszaj . Studź 30 minut . Na pergaminie narysuj okrąg o śr. cm . Ciasto włóż do szprycy , zrób 12 kulek wokół linii . Piecz 30 minut w 200 stopniach C . Ostudź , przekrój na 2 krążki .
2 . Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody , rozpuść . Kremówkę ubij , połącz z cukrem waniliowym i żelatyną . Kremem napełnij spód wieńca . posyp owocami , przykryj wierzchem . Cukier puder utrzyj sokiem z cytryny i buraków . Polukruj wieniec .
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ