3
 
Schabowe z pieca w otrębach .
Danie główne Od:wiwona (51) Odsłon:2034 Dodano:2013-03-05

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
  • 4 kotlety schabowe po 10 dag
  • 2 białka
  • 1/4 szklanki bułkitartej
  • 1/4 szklanki otrąb pszennych
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 łyzki musztardy
  • łyzka posiekanego szczypiorku
  • 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • szczypta estragonu
  • szczypta tymianku
  • sól
  • pieprz
Schabowe z pieca w otrębach .
Sposób przyrządzenia
1 . Cytrynę sparz , wycisnij sok i zetrzyj kilka cienkich pasków skórki . Sok wlej do garnka , wlej 1/2 litra wody , dodaj skórkę cytrynową , obrane ząbki czosnku , estragon i tymianek , zagotuj . Włóż kotlety schabowe , gotuj 5 minut .
2 . Bułkę tartą wymieszaj z otrębami pszennymi , jogurtem naturalnym i musztardą . Wsyp posiekany szczypiorek , przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu .
3 . Białka roztrzep zs szczyptą soli i pieprzu . Kotlety zanurzaj w białku , a potem w panierce otrębowej , mocno dociskajac ją do mięsa i ponownie w białku . Kotlety ułóż na posmarowanej olejem blaszce . Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C . Podawaj na goraco , posypane posiekanym szczypiorkiem .
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ