1
 
Ryba po tajsku
Danie główne Od:wiwona (51) Odsłon:1258 Dodano:2013-01-25

 
Kuchnia świata
Kuchnia tajska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:

6 filetów rybnych
sok z cytryny
4 łyzki sosu sojowego
6 łyżek baiałego wina
olej
mąka kukurydziana
cukier

sól

imbir
 biały pieprz 

ząbek czosnku 
            

Ryba po tajsku
Sposób przyrządzenia
1 . Sok z cytryny , sos sojowy , wino , posiekany czosnek , szczyptę cukru ,soli , imbiru i białego pieprzu wymieszaj . Wstaw na noc do lodówki . Ryby opłucz , osusz , dokładnie posmaruj marynatą . Odstaw na 40 minut . Filety lekko osusz , obtocz w mączce kukurydzianej . Olej rozgrzej na patelni , usmaż ryby z obydwu stron na złoty kolor .
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ