5
OKRA

Kuchnia świata
Kuchnia arabska
Inne
Wegetariańskie
Kuchnia arabska
Inne
Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
puszka okry  
wywar z kurczaka lub bulion 1/2 litra
czosnek 2 ząbki
wywar z kurczaka lub bulion 1/2 litra
czosnek 2 ząbki

Sposób przyrządzenia
1) Zawartość puszki połączyć z ½ l wywaru z kurczaka lub bulionu.
2) Po zagotowaniu (uwaga: nie gotować długo bo okra rozpadnie się) dodać podsmażone na złoty kolor rozdrobnione 2 ząbki czosnku.
Podawać z ryżem lub chlebem (najlepiej typu pitta).
Można dodać ugotowane i pokrojone w kostkę mięso drobiowe lub wołowe.
2) Po zagotowaniu (uwaga: nie gotować długo bo okra rozpadnie się) dodać podsmażone na złoty kolor rozdrobnione 2 ząbki czosnku.
Podawać z ryżem lub chlebem (najlepiej typu pitta).
Można dodać ugotowane i pokrojone w kostkę mięso drobiowe lub wołowe.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ