5
 
OKRA
Danie główne Od:Mamae (8) Odsłon:732 Dodano:2010-02-24

 
Kuchnia świata
Kuchnia arabska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
puszka okry  
wywar z kurczaka lub bulion 1/2 litra
czosnek 2 ząbki
OKRA
Sposób przyrządzenia
1) Zawartość puszki połączyć z ½ l wywaru z kurczaka lub bulionu.
2) Po zagotowaniu (uwaga: nie gotować długo bo okra rozpadnie się) dodać podsmażone na złoty kolor rozdrobnione 2 ząbki czosnku.

Podawać z ryżem lub chlebem (najlepiej typu pitta).
Można dodać ugotowane i pokrojone w kostkę mięso drobiowe lub wołowe.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ